Bewonersbrief

ADE 2022

Aan: Omwonenden van het Westerpark


Datum, Oktober 2022


Onderwerp: evenementen op indoor-locaties Westergasfabriek 19 tot 23 oktober
Amsterdam Dance Event 2022Geachte omwonende en gebruiker van het Westerpark,


Het Amsterdam Dance Event is de grootste conferentie over elektronische muziek ter wereld. De wereld komt naar Amsterdam om nieuwe trends in dancemuziek te ontdekken of nieuwe zakenpartners te ontmoeten. Van 19 t/m 23 oktober vindt het Amsterdam Dance Event weer plaats in Amsterdam en het Westergasfabriekterrein mag daarbij niet ontbreken.


De verschillende organisatoren hebben de handen ineengeslagen om de veiligheid in en rondom het park goed te regelen en om te zorgen dat overlast tot een minimum beperkt wordt. De volgende maatregelen zijn hiervoor georganiseerd:


• Er is voldoende security in en rondom de verschillende locaties.
• Traffic Support wordt ingehuurd voor een soepele in- en uitstroom van bezoekers die per auto, fiets of taxi komen.
• Op de cite wordt een taxilus ingesteld voor alle TTO’s. Voor besteld vervoer wordt een aparte lus op de Vredenhofweg ingericht. We spreiden dit om ervoor te zorgen dat de taxi’s zo min mogelijk overlast voor de buurt veroorzaken.
• De fietsbrug aan de Haarlemmerweg wordt ’s na 23:30 ontoegankelijk gemaakt.
• Er worden verkeersregelaars ingezet op de Haarlemmerweg op o.a. de volgende posities: ingang Waterkeringweg, bushalte nabij fietsbrug en de bruggen aan beide ingangen van het park.
• In het park worden diverse fietsenstallingen geplaatst.


Wat wordt er nog meer gedaan om de overlast te beperken?


Awakenings heeft met Parkeergarage Westergasfabriek een afspraak gemaakt om crew tegen een gereduceerd tarief te laten parkeren, om parkeeroverlast te voorkomen. De bezoekers worden (zoals altijd) achterlangs via het fietspad aan de spoorzijde naar de entree geleid en er wordt een schoonmaakbedrijf ingehuurd om de aanlooproutes in het park te reinigen. Westerunie en Awakenings plaatsen banners waarop wordt aangeven dat vertrekkende bezoekers stil moeten zijn en respect moeten hebben voor de buren.


Als u ondanks onze inspanningen toch nog (geluids-)overlast van het evenement ervaart, dan kunt u dit melden bij de Gemeente Amsterdam, telefoonnummer van de horecaklachtenlijn:
020 421 4567 (24 uur bereikbaar) of www.amsterdam.nl. In verband met andere events in de stad kan het zijn dat het geluid elders vandaan komt (zoals ook in het paasweekend). U kunt Awakenings ook direct bereiken op het telefoonnummer: 085-2103705 tijdens de events.


Voor Zaterdag 22-10 Awakenings | Joris Voorn Presents Spectrum verloot Awakenings 2x2 kaartjes aan bewoners. Wilt u hiervoor in aanmerking komen mail dan naam, adres, telefoonnummer naar info@awakenings.nl


Bent u geïnteresseerd in de evenementen die plaatsvinden, dan verwijzen we u naar
www.westergasfabriek.nl.


Met vriendelijke groet,
Westerunie (Westerunie.nl)
Monumental Productions / Awakenings (Awakenings.nl)
Radio Radio (radioradio.radio)