Last Info Dutch

Awakenings Easter festival

everything you should know

Om zeker te weten dat je geïnformeerd, veilig en blij bent tijdens je festival beleving, hebben we onze laatste informatie voor je op een rijtje gezet, zodat je het meeste uit je bezoek kunt halen.

Algemeen

TICKETS
Jouw tickets hoeven niet gepersonaliseerd of geprint te worden.

Download jouw e-tickets hier.
Deze download link werkt niet als je tickets via Ticketswap hebt aangeschaft.

Zet de helderheid van je telefoon scherm alsjeblieft op de hoogste stand en download je tickets van tevoren zodat je zo snel mogelijk het terrein op kan.

Let op: Geen entree meer na 21:00 en je kunt het festival niet opnieuw op, als je het terrein verlaten hebt.
HOE KOM JE BIJ HET FESTIVAL
Om rijen zo veel mogelijk te voorkomen en tijd te besparen, kun je jouw reis plannen met “how-to-get-there”. Als je wel eens eerder naar Awakenings Festival geweest bent, let dan alsjeblieft op, we hebben de locatie waar onze shuttle bus aankomst, parkeerplaats west en taxi standplaatsen gewijzigd dit jaar. Vergeet niet de borden te volgen die de juiste ingang of uitgang aangeven.

How to get there
COMBI TICKETS
Kom je een heel weekend met ons mee feesten op Awakenings Easter Festival? Kies dan de COMBI rij bij de ingang en haal daar je polsbandje op.

Op zondag is het polsbandje en je e-ticket je toegangsbewijs. Doe deze dus niet af, zonder deze kom je het festival terrein niet op.
LOCKERS
Bespaar nog wat extra tijd door online je locker van tevoren te pre-orderen. Print je locker e-ticket uit en ga naar d e-locker balie. Daar zal je een locker code krijgen. De code is een pincode die nodig is om je locker te openen (zonder borg).
Let goed op je pincode! Gooi deze niet weg, anders kan iemand anders toegang krijgen tot jouw locker.

Combi-ticket houders kunnen een 2-daagse locker kopen en dezelfde code gebruiken voor het hele weekend. Ben je vergeten jouw locker van tevoren te kopen? Dan kan dit ook nog bij de balie (bij beide ingangen).

Locker maten:
Standaard 22,0 x 25,0 x 50,0 cm
Large 33,0. x 25,0 x 50 cm
Get locker
TOKENS
Eten en drinken kan gekocht worden door middel van tokens. Deze kunnen afgerekend worden met cash of pinpas bij meerdere token stations, verspreid over het festivalterrein.
STATIEGELD RECYCLE SYSTEEM
Tijdens al onze Awakenings evenementen werken we met een statiegeld systeem dat geldig is voor al onze bekers, blikjes, en flessen die uitgegeven worden bij de barren. We willen er graag zo veel mogelijk terug, zodat deze gerecycled kunnen worden!

 • Bij de ingang, na het scannen van je ticket, ontvang je van ons 1 GRATIS recycle token. Bij elk drankje dat je besteld, lever je de recycle token of een lege beker, blik of fles in. Ben je jou recycle token of beker verloren? Dan zal je een extra normale token betalen bij het afrekenen van je drankje.
 • Als je het terrein gaat verlaten, of je wilt geen nieuw drankje, kun je jouw beker/blikje/flesje inleveren bij de recycle punten op het terrein. De medewerkers van de bar geven jou dan een recycle token terug.
 • Er staat een unieke code op iedere token, na het evenement kun je naar onze website en en de code invullen, dan heb je kans om een prijs te winnen!
DIGITALE PLATTEGROND & TIMETABLE
Dit jaar, om onze ecologische voetprint te verkleinen, kun je een digitale versie van het tijdschema en plattegrond vinden op onze website.

Er zullen QR-codes verspreid zijn op het festivalterrein die gescand kunnen worden. Via deze code kun je live het tijdschema bijhouden, de plattegrond downloaden, en meer extra’s vinden om jouw festival weekend zo makkelijk mogelijk te maken.
LIVESTREAMS
Veel van onze artiesten gaan hun iconische sounds laten horen tijdens ons tweedaagse festival. Dit zal verdeeld zijn over zeven verschillende podia. Tijdens het evenement kun je meekijken met exclusieve content die rechtstreeks uitgezonden zal worden vanaf het festival. Je kunt op die manier genieten van de geweldige optredens, gecombineerd met beelden van onze mooie stages.
Het livestream schema zal deze week uitgebracht worden.
MERCHANDISE
We hebben gloednieuwe merchandise: sweaters, caps, t-shirts, vlaggen en nog veel meer toffe items die verkocht zullen worden op het festival en online in onze webshop.

Voor ons 20-jarig jubileum hebben we het officiële Awakenings-boek gemaakt! Krijg zes pond technogeschiedenis te pakken, vastgelegd in meer dan 500 pagina's en interviews met alle technohelden. Verwacht niets anders dan techno, met Adam Beyer, Ben Klock, Derrick May, Jeff Mills, Joris Voorn, Len Faki, Pan-Pot, Maceo Plex en nog veel meer... Het is een collector's item dat je niet wilt missen. U kunt het boek online kopen in onze webshop.
ROKEN
In 2019 zijn wij gestopt met het verkopen van sigaretten tijdens onze Awakenings evenementen. Volgens de Nederlandse richtlijnen, mag er niet gerookt worden in onze tenten of area’s. Als je graag nog zou willen roken, mag dit buiten. Bedankt voor de medewerking en voorkom hoge boetes.

Let op: Een persoon mag maximaal twee pakken sigaretten meenemen het terrein op.
HOE VERLAAT JE HET FESTIVAL
Wees erop voorbereid dat als iedereen het festival aan het einde van de dag verlaat, het een tijdje zal duren voordat iedereen met de shuttle weggebracht kan worden. We hebben veel bussen gehuurd, maar als je een trein moet halen, houd er rekening mee dat je wellicht iets eerder weg zal moeten gaan.

REGELS TIJDENS AWAKENINGS FESTIVAL

ALLE REGELS
 • Neem je goede humeur mee
 • Zet de helderheid van je scherm alsjeblieft zo hoog mogelijk en download je e-tickets van tevoren zodat we je snel kunnen helpen bij de entree.
 • Leeftijd 18+ (vergeet niet je ID kaart mee te nemen)
 • Volg ten alle tijde de instructies van onze medewerkers, beveiliging, verkeer coördinators en hulpdiensten personeel.
 • Respecteer altijd de andere bezoekers, geen (seksueel) overschrijdend gedrag wordt getolereerd.
 • Geen huisdieren, vuurwerk, wapens of andere scherpen en/of gevaarlijke objecten zijn toegestaan op het festival.
 • Drugs is verboden op ons festival. Dus alle harddrugs, pillen, poeders, vloeistoffen, paddenstoelen en N20 (lachgas) zijn niet toegestaan.
 • Beveiliging zal iedereen goed onderzoeken voor en tijdens het festival.
 • Als er harddrugs gevonden worden, zal je van het festival verwijderd worden en wellicht overhandigd aan de politie.
 • Softdrugs zoals hasj en wiet zijn ook niet toegestaan bij ons festival. (Dit is alleen toegestaan in coffeeshops of evenementen in de Gashouder).
 • Het is niet toegestaan eigen eten en/of drinken mee te nemen.
 • Cameratoezicht en metaaldetectors zijn een deel van ons veiligheidsplan opgesteld om zowel jullie als onze veiligheid te bewaren.
 • Selfie stokken en/of professionele foto/video/audio apparatuur zijn niet toegestaan op ons evenement. Standaard digitale camera’s en telefoon camera’s zijn wel toegestaan.
 • Voetbalshirts van nationale teams zijn niet toegestaan. Houd alsjeblieft je shirt aan en gezichtsbedekking is niet toegestaan.
 • Grote vlaggen/opblaasbare voorwerpen/ballonnen zijn niet toegestaan.
 • Er mag niet gerookt worden in de tenten.
 • Roken is toegestaan bij buiten podia.
 • Awakenings heeft het recht om toegang tot het festival te weigeren zonder recht van geld terug van het ticket.

VEILIGHEID

DRUGS
Alle soorten harddrugs zoals pillen, poeders, vloeistoffen, paddo's en softdrugs zoals wiet/hash/joints en N2O (laggas) zijn verboden.

Er zullen extra inspecties plaatsvinden bij de ingang en op het terrein. Als je gepakt wordt met hard drugs, is jouw feest voorbij en zal je overhandigd worden aan de politie.
CELEBRATE SAFE
Wees voorzichtig met je oren en voorbereid. We adviseren iedereen om oordopjes te dragen met een muziek filter. Er is een speciale shop op het festival, naast de EHBO-post, waar we Alpine x Awakenings oordopjes verkopen. Bij de toiletten, lockers en eerste hulp is gehoor bescherming beschikbaar.

Als jij je niet goed voelt, bezoek dan alsjeblieft de EHBO-post, zij zijn daar om jou te helpen. Rust eventjes uit en kalmeer, eet en drink ook wat.

Als je water nodig hebt, kun je dit bij de bar kopen of drinken bij de gratis kranen bij de toiletten. Het advies is om niet te veel water binnen te krijgen (niet meer dan 1 tot 2 glazen per uur) en genoeg te eten.

Als je meer informatie wilt over drugs, bezoek dan de Celebrate Safe stand bij de draaimolen en check de 10 tips over veilig feesten.
Bekijk de 10 tips
WEER EN KLEDING
Bereid jezelf voor op alle mogelijke weersomstandigheden. April in Nederland kan erg zonnig zijn gedurende de dag, maar ook snel afkoelen in de avond. Er is ook altijd een mogelijkheid dat regen van de partij zal zijn, maar dat zal ons niet stoppen (: . Met zes grote tenten area’s en een semi-open air area, is het festival voorbereid op alle weersomstandigheden.
Bekijk hier ons advies:

 • Vergeet geen zonnebrand te smeren als het zonnig is (je mag je eigen meenemen, als het geen spray is).
 • Drink genoeg water, maar niet te veel.
 • Geef jezelf af en toe even pauze en eet dan ook wat.
 • We adviseren iedereen om comfortabele kleding aan te doen en laagjes te dragen, dan heb je de mogelijkheid iets uit te doen of iets extra’s aan te doen.
 • Gedurende de avond/nacht kan de temperatuur flink dalen, vergeet geen warme kleren mee te nemen.
 • Denk aan jezelf, geef om andere.
 • Het eerste hulpteam zijn jouw vrienden, ze zijn er voor jou.
 • Ga niet over je grenzen en wees verantwoordelijk.
 • Geniet vooral van het festival en dans!
BEN JE OKE?
Bij Awakenings, is het ons doel om een omgeving te creëren waar je jezelf kan zijn en jezelf ook even kan verliezen. We waarderen en respecteren mensen van alle seksuele oriëntaties, gender identiteiten en etniciteit.
Om die redenen, tolereren wij geen enkele vorm van (seksueel) overschrijdend gedrag. Als je denkt dat je iemand ziet die wellicht niet comfortabel is met de situatie, stel hen de vraag: BEN JE OKÉ? Een simpele vraag die ervoor zorgt dat iedereen zich veilig en gerespecteerd voelt. Laten we voor elkaar zorgen.

Heb jij een situatie meegemaakt waar jij je niet fijn voelde? Reik alsjeblieft uit naar het EHBO-team op het festival, zij zijn getraind om jou te helpen.
LOST & FOUND
Ben je iets verloren? Check als eerste de iLost tent dicht bij de draaimolen. Is het festival al afgelopen? Bekijk de website van iLost.

Heb je iets gevonden of ergens een vraag over? Voel je vrij om langs te komen bij de iLost tent/infostand.
ZAKKENROLLERS
WEES JE BEWUST VAN ZAKKENROLLERS! Hou altijd je spullen zoals tassen en telefoon in de gaten. Als je iets verdachts ziet, ga naar de beveiliging en geef hun een beschrijving van deze persoon.

covid-19

Op 15 Maart, heeft de Nederlandse regering aangekondigd dat alle evenement gerelateerde restricties rondom COVID-19 opgeheven worden op 23 Maart. Dit betekent dat je geen negatieve test of vaccinatiebewijs hoeft te laten zien bij onze evenementen.

Als je naar Nederland toe komt vanuit een ander land, hoef je ook geen negatief bewijs of vaccinatiebewijs te laten zien bij evenementen.

Last Tickets

Get your friends together and grab the last tickets for Awakenings Easter Festival!

MORE INFORMATION

Do you need some more information?

Check our FAQ