Gedragsregels

Bij Awakenings streven we ernaar een veilige plek te creëren waar je jezelf kunt zijn, en kunt verliezen. We waarderen en respecteren alle mensen.

We tolereren geen denigrerend of discriminerend taalgebruik, gebaren of acties, enige vorm van intimidatie, racisme, seksisme, validisme, homophobia en transphobia of andere gerichte opmerkingen. Elke vorm van schriftelijk, verbaal of fysiek geweld of bedreiging, zoals ongewenste en ongewenste (seksuele) opmerkingen, opzettelijke intimidatie of ongepast fysiek contact is niet toegestaan. Hetzelfde geldt voor het bepleiten of aanmoedigen van dit gedrag. We behouden ons het recht voor om alle maatregelen te nemen die nodig zijn om een ​​veilige omgeving te behouden en te herstellen.

We hebben een collectieve verantwoordelijkheid, dus als je overtredingen van deze Gedragscode waarneemt of ervaart, als je je onveilig voelt of merkt dat iemand anders wordt lastiggevallen, meld je dan en weet dat ons personeel, beveiliging, EHBO en ons sociaal veiligheidsteam altijd voor je klaar staat. Onze belangrijkste prioriteit is om alle bezoekers zich op hun gemak te laten voelen. Incidenten worden altijd serieus genomen: ze worden (anoniem) geregistreerd en beoordeeld door Awakenings, met (on)gevraagd advies van Sexmatters (een onpartijdig adviesorgaan). We beschermen de anonimiteit van bezoekers en gaan alleen verder met toestemming van de betrokken bezoeker.

We moedigen je aan om tijdens het evenement onze hulp te vragen. We begrijpen echter dat het direct melden van een situatie of incident niet altijd een optie is. Het is mogelijk om een ​​incident te melden of een klacht bij ons in te dienen via report@awakenings.nl. We antwoorden zsm, houd er echter rekening mee dat ivm drukte rondom een evenement het enkele dagen kan duren voordat ons team contact met je opneemt.

Laten we voor elkaar zorgen.

Sociale veiligheid plek en team

Op Awakenings Spring Festival & Awakenings Summer Festival hebben we een 'Social Safety Hub' gecreëerd, gefaciliteerd door Sexmatters. Hier kun je altijd terecht als je je onzeker voelt, of met iemand wilt praten over (sociale) veiligheid of vragen en/ of opmerkingen hebt.

De Social Safety teams lopen ook rond op het festival en zijn herkenbaar aan hun blauwe hesjes met op hun rug de tekst 'SOCIAL SAFETY TEAM'.

Stichting Sexmatters

Sexmatters zet zich in voor meer acceptatie, gelijkheid en sociale inclusie. De stichting geeft workshops over gender, seksualiteit en instemming en geeft cursussen over discriminatie en grensoverschrijdend gedrag.

Daarnaast ontwikkelden ze speciaal voor clubs en organisaties die actief zijn in het uitgaansleven het project Safer Clubbing. Stichting Sexmatters werkt tijdens Awakenings Spring & Summer Festival samen met de organisatie, maar blijft te allen tijde onafhankelijk.