Gedragsregels

Bij Awakenings streven we ernaar een veilige plek te creëren waar je jezelf kunt zijn, en kunt verliezen. We waarderen en respecteren alle mensen.

We tolereren geen denigrerend of discriminerend taalgebruik, gebaren of acties, enige vorm van intimidatie, racisme, seksisme, validisme, homophobia en transphobia of andere gerichte opmerkingen. Elke vorm van schriftelijk, verbaal of fysiek geweld of bedreiging, zoals ongewenste en ongewenste (seksuele) opmerkingen, opzettelijke intimidatie of ongepast fysiek contact is niet toegestaan. Hetzelfde geldt voor het bepleiten of aanmoedigen van dit gedrag. We behouden ons het recht voor om alle maatregelen te nemen die nodig zijn om een ​​veilige omgeving te behouden en te herstellen.

We hebben een collectieve verantwoordelijkheid, dus als je overtredingen van deze Gedragscode waarneemt of ervaart, als je je onveilig voelt of merkt dat iemand anders wordt lastiggevallen, meld je dan en weet dat ons personeel, beveiliging, EHBO en ons sociaal veiligheidsteam altijd voor je klaar staat. Onze belangrijkste prioriteit is om alle bezoekers zich op hun gemak te laten voelen. Incidenten worden altijd serieus genomen: ze worden (anoniem) geregistreerd en beoordeeld door Awakenings, met (on)gevraagd advies van Sexmatters (een onpartijdig adviesorgaan). We beschermen de anonimiteit van bezoekers en gaan alleen verder met toestemming van de betrokken bezoeker.

We moedigen je aan om tijdens het evenement onze hulp te vragen. We begrijpen echter dat het direct melden van een situatie of incident niet altijd een optie is. Het is mogelijk om een ​​incident te melden of een klacht bij ons in te dienen via report@awakenings.nl. We antwoorden zsm, houd er echter rekening mee dat ivm drukte rondom een evenement het enkele dagen kan duren voordat ons team contact met je opneemt.

Laten we voor elkaar zorgen.

Social safety team tijdens de evenementen

Mocht je een onprettige situatie beleven tijdens een van onze evenementen, schroom dan niet om iemand van het personeel, waaronder beveiliging of EHBO, om hulp te vragen.

Op alle toiletten en rond de entree, zijn ook posters te vinden met een QR-code erop. Wanneer je deze opent, start je een whatsapp gesprek met een van onze medewerkers. Je kunt ook via deze weg om hulp vragen.

Deze QR-code is actief op al onze evenementen.

Stichting Sexmatters

Sexmatters zet zich in voor meer acceptatie, gelijkheid en sociale inclusie. De stichting geeft workshops over gender, seksualiteit en instemming en geeft cursussen over discriminatie en grensoverschrijdend gedrag.

Daarnaast ontwikkelden ze speciaal voor clubs en organisaties die actief zijn in het uitgaansleven het project Safer Clubbing. Stichting Sexmatters werkt samen met de organisatie, maar blijft te allen tijde onafhankelijk.